VERKOCHT. Groot gerenoveerd herenhuis met tuin gelegen in het centrum van de stad Gent.

Herenhuis

Ref: KGC21086
5 slaapkamers
2 badkamers
352m2 woonopp.
236m2 grondopp.
EPC: 209 kWh/m2
Bouwjaar: 1925

Omschrijving

VERKOCHT. Deze grote en bijzonder behaaglijke herenwoning met zonnige aangelegde tuin, dateert van het begin van de 20e eeuw, waarbij enerzijds nog de klassieke vormgeving en de indeling van de eeuwwisseling teruggevonden kan worden, maar die toch ook al heel wat typische invloeden en stijlelementen vertoont uit het interbellum.

Het huis heeft kwalitatieve renovaties ondergaan zowel naar energiezuinigheid toe zoals zonnepanelen (mét groenestroomcertificaten), dubbele beglazing en stevige dakisolatie (25 cm), als naar uitbreidingen en modernisering van het wooncomfort.

Deze renovaties hebben geresulteerd in het ontdubbelen en optrekken van de achtergevel met enorme hedendaagse raampartijen met het oog op een maximale lichtinval binnenin de woning en een optimale betrokkenheid van de tuin bij de woonruimtes.

Het betreden van het huis gebeurt via de imposante traphal met gastentoilet, alwaar gekozen werd voor contrasterende kleurcombinaties en behoud van de mooie kenmerkende jaren ‘20 tegelvloer. De driedelige woonkamer met zit- en eetruimte verbindt naadloos de grote leefkeuken met louter premium inbouwtoestellen (en een keukenkraan met gefilterd en gekoeld plat- en bruiswater) en de volledig uitgeruste en geïnstalleerde uiterst handige bijkeuken met wasruimte. De open trap in staal en hout geeft toegang tot een ruime multifunctionele ruimte die perfect kan dienen als werkkamer, bibliotheek, tv-kamer, ontspannings- of speelkamer.

De keuken komt rechtstreeks uit op de sfeervolle en aanzienlijke stadstuin met groot terras en waterpartij, waar er geen stadsleven lijkt te bestaan maar enkel rust en groen. Een wandelpad doorheen een pergola, leidt naar een handige tuinberging achteraan de tuin. 

De eerste en de tweede verdieping bieden telkens een ruime en luchtige overloop, twee slaapkamers en een badkamer. De badkamer op de eerste verdieping werd recent gerenoveerd en voorzien van een douche en geïntegreerd toilet. Op de tweede verdieping is in één van de kamers een keuken geïnstalleerd voor inwonende gezinsleden, die gemakkelijk en desgewenst terug verwijderd kan worden. Op de ingerichte dakverdieping is er nog een grote extra kamer en een zolderberging. Ondergronds is er een volwaardige kelder verdeeld in een voorraad- en wijnkelder, bergruimte en stookkelder met performante Buderus-uitrusting.

Met behulp van het Gents interieur- en ontwerpburo Alph’ werd een bijzonder geheel gecreëerd bestaande uit een uiterst geslaagde integratie van authentieke en modernere elementen. Zowel inbouwmeubelen, - kasten en -verlichting zijn te vinden doorheen het huis, dat gelegen is in een woonstraat in het centrum van de stad omgeving Coupure, op wandelafstand van het Sint-Pietersstation, het recreatiepark ‘Blaarmeersen’ en winkel- en culturele centra.

Het modulaire herenhuis, dat zich in uitstekende staat van onderhoud bevindt, is een schaars en gegeerd aanbod op de Gentse vastgoedmarkt dat zowel geschikt is om er te wonen, er te werken of er te co-housen.

 

Verdieping -1

Kelder 60 m²

Gelijkvloers

Bijkeuken 14 m²
Inkomhal 20 m²
Keuken 1 21 m²
Living 50 m²
Terras
Tuinberging
Wc1

Verdieping 1

Badkamer 1 6 m²
Multifunctionele ruimte 25 m²
Nachthal
Slaapkamer 1 20 m²
Slaapkamer 2 20 m²

Verdieping 2

Badkamer 2 6 m²
Nachthal
Slaapkamer 3 20 m²
Slaapkamer 4 20 m²

Verdieping 3

Berging
Slaapkamer 5 28 m²
Bouwvergunning Ja
Recente bestemming Woongebied met een culturele historische en/of esthetische waarde
Voorkooprecht Nee
Verkavelingsvergunning Nee
As-Built Attest verkregen Nee
Effectief overstromingsgevoelig Nee
Mogelijk overstromingsgevoelig Nee
Afgebakend overstromingsgebied Nee
Afgebakende oeverzone Nee
EPC n° 20210611-0002422937-RES-2
Energieklasse label C
EPC waarde 209 kWh/m²
209
Verwarming Stookolie
Zonnepanelen ja
Beglazing Dubbel glas
Distributie ja
Aansluiting telefoonlijn ja
Aansluiting Internet ja
Prijs Info op kantoor
Vrij op overeen te komen
Tuin aanwezig ja
Orientatie tuin ZW
Instapklaar ja
Bebouwing gesloten
Bouwjaar 1925
Aantal slaapkamers 5
Aantal badkamers 2
Aantal wc's 1
Grond oppervlakte 236 m²
Woonoppervlakte 352 m²
Elektrisch keuringsattest Verkregen, niet conform

Panden in de buurt